Borstprothese & lingerie

Bijna elke vrouw die het meemaakt kan het bevestigen: een borstoperatie is erg ingrijpend. Acceptatie heeft tijd nodig, gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen zullen langzaam terugkeren. Wij proberen daar met hart en ziel bij te helpen. Een vrouw, weer vrouw laten voelen, dat is ons doel.

Wij beschikken over een ruim assortiment borstprothesen, (prothese) lingerie, nacht- en badkleding. Er is een ruime paskamer die rolstoelvriendelijk is. Deze ruimte is ook speciaal ingericht voor het aanmeten van borstprotheses.

Bertina van den Berg is gediplomeerd Mammacare adviseuse en dus gespecialiseerd in het aanmeten van de juiste borstprothese en lingerie. Zij werkt voornamelijk op afspraak zodat ze voldoende tijd kan inplannen. Het is belangrijk dat mensen zich bij ons op hun gemak voelen en daarom wordt er bij een afspraak ruime tijd ingepland, zodat Bertina in alle rust kan helpen, en kan adviseren wat de beste oplossing en keuze is.

Wij werken met de merken: Amoena, Anita en Cyell.

Contact opnemen
berino-lingerie-1

Innovatieve Adapt Air borstprothese

Ontdek onze nieuwe en innovatieve Adapt Air borstprothese. De geïntegreerde luchtkamer maakt een individuele aanpassing aan de borstwand en het unieke silhouet van elke vrouw mogelijk. Vooral geschikt voor vrouwen met een oneffen littekengebied: met de Adapt Air ervaar je het gevoel van een borstprothese die nauw tegen je huid aansluit.

Geen twee vrouwen zijn hetzelfde. Het borstvolume van een vrouw kan bijvoorbeeld tussen twee maten liggen en bovendien zijn menselijke lichamen constant in verandering, bijvoorbeeld met gewichtsschommelingen als gevolg van hormonen of medicatie. Daardoor is het littekengebied individueel voor elk lichaam. Ook zijn ongelijkmatige littekens als gevolg van een borstamputatie niet ongebruikelijk. In al deze gevallen is een borstprothese die u zelf kan aanpassen een uitkomst.

Wat is een borstprothese?

Een borstprothese is een kunstmatige borstprothese die de vorm van de borst geheel of gedeeltelijk vervangt. Het past in een bh-cup met of zonder bh-zakje.

De meeste borstprothesen zijn gemaakt van zachte siliconengel, omhuld met een dunne film. Ze zijn gevormd om te lijken op de natuurlijke vorm van een vrouwenborst of een deel van een borst. Het buitenoppervlak voelt zacht en glad aan en kan een tepelomtrek bevatten.

Veel vrouwen die een operatie voor borstkanker hebben ondergaan en geen reconstructie hebben gehad, dragen een borstprothese. Het kan echter ook nuttig zijn voor vrouwen van wie de borsten van nature van elkaar verschillen in grootte of vorm, of die een borstreconstructie hebben ondergaan die geen gelijkmatige match heeft opgeleverd.

Voor sommige vrouwen kan het dragen van een prothese een tijdelijke keuze zijn voorafgaand aan de reconstructie. Andere vrouwen kunnen ervoor kiezen om geen borstreconstructie te laten ondergaan en vinden het dragen van een prothese een effectieve en geschikte keuze voor de lange termijn.

Wat kost een borstprothese?

Wanneer de borstprothese om een medisch noodzakelijke reden nodig is, of de borstamputatie om medische redenen plaats vond, dan wordt de borstprothese vergoed vanuit de basisverzekering. Ook als de ontwikkeling van de borstklieren (vrijwel) geheel achterwege is gebleven, vergoedt de basisverzekering de kosten van een borstprothese. Daarnaast worden ook de kosten van de vervanging van borstprotheses die ouder dan 2 jaar zijn vergoed door de basiszorgverzekering.

In alle gevallen geldt wel dat er een doorverwijzing van een arts of mammacare-verpleegkundige nodig is en dat de prothese aanschaft is bij een leverancier die een contract heeft afgesloten met je zorgverzekeraar, anders wordt er maar een deel van de kosten vergoed. De vergoeding uit de basisverzekering telt mee voor het eigen risico. Is er geen sprake van een medische noodzaak, dan vergoedt de basisverzekering niet. Er kan dan in veel gevallen een aanvullende verzekering worden afgesloten.

Reactie van een van onze klanten

SEHM erkende leverancier

Berino is erkend door de Stichting Erkenningsregeling Leveranciers Medische Hulpmiddelen. Dit betekent dat u bij Berino kunt rekenen op deskundig advies en producten die voldoen aan hoge en vooral de nieuwste kwaliteitsnormen. De SEMH is een onafhankelijke organisatie die in samenspraak met de branche, gebruikersorganisaties en zorgverzekeraars eisen opstelt, waaraan de leveranciers moeten voldoen.

Elk jaar controleert de SEMH aan de hand van een toetsing of de erkende leveranciers aan deze kwaliteitseisen voldoen. Het betreft onder meer eisen op het gebied van bereikbaarheid, uitbesteding van werkzaamheden, voorlichting, opleidingseisen, bejegening, kwaliteitssystemen, voorraadbeheer, inrichting van de locatie, opbouw klantendossier, selectie van het hulpmiddel, passen en afleveren, nazorg, meting kwaliteit, etc.

Berino dient als leverancier van borstprotheses aan de eisen van deze erkenningsregeling te voldoen. Meer informatie kunt u vinden op www.semh.info

Wendy Westerhof
Wendy Westerhof
03/05/2022
Na Corona te hebben gehad in December enorme last van haaruitval. Door een prima advies van Bertina de eigenaresse van de zaak enorm goed geholpen. Er werd op microscopisch niveau gekeken naar mijn hoofdhuid en haar en aan de hand daarvan werd er een behandel plan gemaakt met producten van Medicuticals. Deze producten zijn geschikt voor speciale behandelingen waaronder ook extreme haaruitval. Inmiddels is de haaruitval gestopt en hoop ik dat mijn dikke bos weer terug komt. Ik blijf voorlopig deze producten wel gebruiken.
Kirsten Grobben
Kirsten Grobben
16/02/2022
Kom al jaren bij dit pracht bedrijf. Lief,vriendelijk en zeer deskundig personeel. Alles wat je nodig heb onder één dak.Of je nu komt voor een haar behandeling,gezichtsbehandeling,nagelbehandeling het is allemaal aan te bevelen.Kwaliteit is top.Zeer ontspannende beleving.Alles klopt met elkaar.
Emma Maalder
Emma Maalder
15/02/2022
Geweldige ervaring, alle tijd een aandacht, prachtig resultaat!
Femke Bouwer
Femke Bouwer
01/02/2022
Je wordt als een gast helemaal verwend. Super service.
Jolanda Hienekamp
Jolanda Hienekamp
23/01/2022
In 1 woord; super! Een zeer deskundig team van lieve dames die je altijd stralend weer de deur uit laten gaan. Na een operatie kreeg ik last van haar uitval maar dankzij Berino altijd er netjes en verzorgd bij gelopen, in het begin een haarstuk en nu de extensions. Hierin altijd deskundig advies gekregen en is er keer op keer gezocht naar een passende oplossing, ook om mijn eigen haar weer gezond en vitaal te krijgen. Ook een aantal keer bij de schoonheidsspecialiste geweest, ook hier goede adviezen en tips meegekregen en bovendien een heerlijk verwen momentje! Je voelt je meteen weer helemaal mens. Voor mij nooit meer een andere salon!
Doetie Beijert
Doetie Beijert
09/12/2021
Begin dit jaar ontzettend veel last van schilfers, haaruitval en jeuk. Van de huisarts recept gehad, vervolgens dermatoloog bezocht die weer iets anders voorschreef... niets hielp 🙁 M'n kapster heeft mij getipt over Berino in Grou. Vervolgens een afspraak gemaakt. Na een analyse van m'n hoofdhuid is er een 5 stappen gemaakt met producten van Mediceuticals. Na 2 weken gebruik was er wonder gebeurd ! Hoofdhuid was nagenoeg schoon en nu na een half jaar zijn al m'n hoofdhuidproblemen voorbij en heb ik mijn "eigen" bos haar terug. Natuurlijk gebruik ik nu alleen nog de producten van Mediceuticals. Bertina natuurlijk nog enorm bedankt voor de professionele en vriendelijke behandeling *TOP*
Eva Falke
Eva Falke
25/08/2021
Ik ging langs voor een borstprothese. Ontzettend prettig geholpen, ik kan het iedereen aanbevelen (eh die een borstprothese nodig heeft hè, anders wordt het zo druk in je bh 😉).
Suzanne Dijkstra
Suzanne Dijkstra
22/05/2021
Bij elk bezoek wordt je warm verwelkomd door een top team. Ze weten zich perfect te verdiepen in de klant.