Op maat gemaakte borstprothese

Bij Berino Care is het ons doel om een vrouw, weer vrouw te laten voelen. De missie van EVE Borstprotheses om te kunnen bijdragen aan een beter leven van vrouwen die een borstamputatie moesten ondergaan, sluit dan ook perfect aan bij Berino Care. Daarom is Berino Care sinds 2023 trotse partner van EVE borstprotheses geworden. Met innovatieve technieken is het mogelijk om bij EVE Borstprotheses een borstprothese te maken die op een tiende millimeter nauwkeurig een exacte kopie is van de andere borst en waarbij de binnenzijde van de borstprothese zeer nauwkeuring aansluit op het litteken.

Bertina van den Berg is Mammacare adviseuse en dus gespecialiseerd in het aanmeten van de juiste borstprothese en lingerie. Tijdens de afspraak neemt Bertina ruim de tijd voor jou en adviseert zij wat de beste oplossingen en keuzes zijn. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Contact opnemen
Op maat gemaakte borstprothese (1)

EVE Borstprothese

Dankzij 3D-scantechnieken is het mogelijk om een borstprothese in dezelfde vorm en grootte te maken als de andere borst. De borstprothese kan in 14 verschillende huidskleuren gemaakt worden. De op maat gemaakte borstprothese ziet er daardoor natuurlijk en symmetrisch uit, sluit perfect aan op het lichaam en zorgt voor optimaal comfort.

De maatwerk borstprothese wordt gemaakt van zacht siliconenmateriaal. Dit materiaal zorgt ervoor dat de prothese goed aanvoelt en nauwkeurig aansluit op de huid. Daarnaast is het materiaal waterproof waardoor je prima kunt sporten en zelfs kunt zwemmen met de borstprothese. De op maat gemaakte borstprotheses worden gevuld met lucht zodat de borstprothese licht van gewicht is en dus niet zwaar zal aanvoelen. Met name bij grote cupmaten kan dit een voordeel zijn.

Daarnaast kan er gekozen worden voor het aanbrengen van een tepel op de borstprothese. Door de innovatieve technieken is het mogelijk om de tepel zeer nauwkeurig na te maken en op gelijke hoogte te plaatsen ten opzichte van de andere borst. Aangezien er voor de tepel een extra scan gemaakt moet worden, is deze keuze optioneel.

Omdat het om een maatwerk borstprothese gaat, is het belangrijk dat je een weloverwogen beslissing maakt. Het is bij een op maat gemaakte borstprothese niet mogelijk om de borstprothese om te ruilen voor een ander model of merk. Mocht je lichaam en/of borst veranderen, is de kans groot dat de borstprothese niet meer zal passen. Kleine volume wijzigingen kunnen gedaan worden aan de borstprothese, maar bij grotere veranderingen zal een nieuwe scan en nieuwe borstprothese gemaakt moeten worden.

Het is mogelijk om een vergoeding te krijgen voor een op maat gemaakte borstprothese, maar alleen wanneer een standaard (confectie) prothese medisch gezien geen goede oplossing is. Een maatwerk borstprothese wordt dus niet standaard vergoed. Er is een verwijzing van de arts nodig met een onderbouwing waarom een op maat gemaakte borstprothese noodzakelijk is. Met deze verwijzing kan Berino Care een vergoeding aanvragen bij de zorgverzekering. Mocht je niet in aanmerking komen voor de vergoeding, kun je overwegen om de borstprothese zelf aan te schaffen.

Op maat gemaakte borstprothese (2)

Verzorging op maat gemaakte borstprothese

De op maat gemaakte borstprothese wordt gedragen op de huid. Het is daarom belangrijk dat de prothese dagelijks schoongemaakt wordt. Gelukkig is dit geen ingewikkelde klus. Je kunt de borstprothese onder de lauwwarme kraan afspoelen met een beetje zeep, bijvoorbeeld hypoallergeen of ani-bacterieel. Na het afspoelen kun je de prothese afdrogen met een handdoek of theedoek. Om ervoor te zorgen dat de op maat gemaakte prothese na het schoonmaken weer zacht aanvoelt, kun je de prothese met een beetje talkpoeder behandelen.

Heb je vragen over de verzorging van een maatwerk borstprothese? Neem gerust contact met ons op.

Contact opnemen

Maak een afspraak bij Berino Care

Bij Berino Care werken wij voornamelijk op afspraak zodat Mammacare specialist Bertina voldoende tijd voor jou kan vrijmaken. Wij vinden het belangrijk dat jij je op je gemak voelt. Wij zullen je daarom altijd in alle rust helpen en je adviseren wat de beste oplossingen en keuzes zijn.

Tijdens de afspraak luisteren wij naar jouw wensen en vertellen we je alles wat je moet weten over de op maat gemaakte borstprothese. Vervolgens wordt er een scan van het bovenlichaam gemaakt. Eerst wordt er een scan gemaakt met een goed passende bh en de prothese, daarna ook bloot zodat het litteken en de borst goed in beeld gebracht worden. Op basis van deze scan wordt er een 3D model gemaakt.

Vervolgens maakt EVE een voorstel voor de borstprothese. Wanneer deze compleet naar wens is, wordt de borstprothese gemaakt. Zodra de borstprothese klaar is, nodigen we je weer uit bij ons in de salon om de op maat gemaakte borstprothese te passen en te controleren. We leggen je nogmaals uit hoe je de prothese moet onderhouden zodat jij er lang plezier van kan hebben.

berino-team-1